Ga naar de inhoud
img-0
Inhoud bewerken

Productcategorieën

DE JUISTE HANDSCHOEN VOOR ELKE TOEPASSING

Er zijn diverse soorten wegwerp handschoenen. Verschillende materialen zoals Latex, Nitril en Vinyl, wel of niet gepoederd, Food Grade, Medical Grade en Industrial Grade. De keuze voor de juiste handschoen kan ingewikkeld zijn. In dit artikel leggen we uit wat deze termen betekenen en welke handschoen het meest geschikt is voor welke toepassing. U kunt uiteraard altijd contact opnemen voor meer informatie, we helpen graag bij het bepalen van de juiste keuze.

img-2
DE JUISTE HANDSCHOEN VOOR ELKE TOEPASSING
Handschoenen

LATEX HANDSCHOENEN

Latex is een natuurlijk rubber. Het is een wijd verspreid materiaal dat veel wordt gebruikt, vooral in de medische sector. Het draagcomfort is hoog dankzij de uitstekende ademende eigenschappen van latex, de elasticiteit is onovertroffen waarmee latex handschoenen als een tweede huid aansluiten op de handen van de gebruiker. Latex biedt een goede bescherming tegen infecties en besmetting. De voornaamste reden om niet voor latex handschoenen te kiezen is de kans op allergische reacties. In natuurrubber komen eiwitten voor die bij sommige gebruikers tot allergische reacties kunnen leiden.

Voordelen

Nadelen

img-6
img-7
Handschoenen

NITRIL HANDSCHOENEN

Nitril is een kunstmatige latex, veel eigenschappen van natuurlijk latex zijn terug te vinden in Nitril. Een groot voordeel van Nitril is het ontbreken van natuurlijke eiwitten, de kans op allergische reacties is veel minder. Qua elasticiteit en ademend karakter scoort Nitril wat lager dan latex maar niet opmerkelijk. Het is wel aan te raden na langdurig gebruik de handen met een vochtinbrengende crème in te smeren om uitdroging te voorkomen. Bij producten met een petroleum samenstelling scoort Nitril aanzienlijk beter dan latex wat betreft bestendigheid, ook is Nitril beter bestand tegen scherpe voorwerpen.

Voordelen

Nadelen

Handschoenen

VINYL HANDSCHOENEN

Waar latex en Nitril grotendeels vergelijkbaar zijn is vinyl een ander materiaal met ook een andere doelstelling. Dit plastic materiaal geeft net als Nitril geen allergische reacties, het draagcomfort ligt aanzienlijk lager dan de andere materialen. Daarmee is langdurig gebruik achtereen af te raden. Vinyl is daarentegen veel goedkoper om te produceren wat dit materiaal uitstekend geschikt maakt voor wegwerp toepassingen. In situaties waar een hoge aanraakgevoeligheid en precisie niet terzake doen, maar wel vaak van handschoenen gewisseld wordt, zijn vinyl handschoenen ideaal om te gebruiken. De weerstand tegen chemicaliën en vloeistoffen is laag.

Voordelen

Nadelen

img-8