Wegwerp Overalls Type 4B – Virus bescherming

Klik hier voor informatie mbt onze voorraad voor grootverbruikers: Voorraad mondmaskers / overalls tbv Corona Virus

Overalls met Normering type 4B

Bij gebruik tbv bescherming tegen besmettelijke ziekten wordt geadviseerd minimaal een overall te kiezen die voldoet aan de volgende normen:

Type 4B EN14605 Spray tight suit
EN14126 Barrier to infective agents

Een wegwerp overall wordt ook wel een coverall genoemd. Dit zijn pakken van een licht materiaal die stof en vuil van de werkplek houden en een zekere mate van bescherming bieden aan de gebruiker tegen vuil en vloeistoffen die op de werkplek aanwezig zijn. Naast een standaard wegwerp coverall is er ook een waterdichte versie en er zijn luxere overalls voor langdurig gebruik gemaakt van een duurzamer materiaal en met een hoger draagcomfort.

Wegwerpoverall

Een coverall is een compleet pak die over de normale kleding gedragen wordt. De pasvorm is doorgaans vrij ruim, in de armen, benen en bij de capuchon wordt latexvrij elastiek gebruikt om het pak zo goed mogelijk af te sluiten. Het non-woven pak is licht en ademend, er is ook een coverall die waterdicht is gemaakt met een speciale coating. Dat model is minder geschikt voor langdurig gebruik omdat het materiaal minder ademt.

Bescherming voor de werkruimte

De primaire functie voor disposable overalls is de werkplek vrijhouden van stof, vuil, haar en andere vormen van besmetting op de werkplek. Het elastiek sluit het lichaam en de kleding redelijk goed af, maar niet compleet.

Bescherming voor de gebruiker

Bij de wegwerp overalls staat bescherming van de kleding op de tweede positie, en de bescherming van de persoon komt als laatste. Dat betekent dat deze coveralls opspattend vuil en eventueel ook vloeistoffen grotendeels kunnen weren maar op beperkte schaal. Ook zijn deze coveralls niet bestand tegen bijtende en anderszins gevaarlijke stoffen.

De beste overall

De wegwerp coveralls zijn zeer goed te gebruiken in de medische sector, de industriële sector en in de voedselbereiding. In situaties waarbij met zeer volatile materialen gewerkt wordt, en waar gifstoffen aanwezig zijn zal een overall gemaakt van Tychem meer geschikt zijn. Dit materiaal van DuPont is uitgebreid getest op weerstand op basis van gewicht, slijtkracht en resistentie tegen chemische stoffen. Dit soort overalls sluiten beter af en hebben geen opening aan de voorzijde.

Bij de keuze van de juiste overall is het verstandig te kijken naar de werkomgeving, de eisen wat betreft hygiëne en de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Houd ook rekening met de gebruiksduur en de aanwezigheid van vloeistoffen. Hoe hoger het gewicht in mu hoe zwaarder en daarmee sterker de overall zal zijn.