Latex Handschoenen

Direct uit voorraad leverbaar: M-Safe 4140 (latex gepoederd) en M-Safe 4215 (latex poedervrij).

Bij de keuze van de juiste handschoenen kan het lastig zijn te bepalen welk materiaal het meest geschikt is. Bij wegwerp handschoenen kan worden gekozen voor drie soorten handschoen; Latex, Nitril en Vinyl. Wat zijn de eigenschappen en toepassingen voor latex handschoenen?

Wat zijn Latex handschoenen?

Latex handschoenen worden gemaakt uit een natuurlijk materiaal, namelijk rubber van de rubber boom. Latex handschoenen zijn erg populair om bescherming te bieden in zowel medische als industriële toepassingen. De voornaamste reden om NIET voor een latex handschoen te kiezen is het feit dat sommige mensen allergische reacties vertonen voor natuurlijk latex. Dit komt door de eiwitten die zich in natuurlijk latex bevinden. Wanneer dit niet het geval is zal latex doorgaans superieur zijn ten opzichte van nitril handschoenen.

Wat zijn de verschillen tussen Latex, Nitril en Vinyl handschoenen?

Latex handschoenen zijn een natuurproduct en worden gemaakt van rubber dat afkomstig is van de rubberboom. Hierdoor zijn ze iets dikker dan nitril en vinyl handschoenen (die gemaakt zijn van synthetische materialen). Bij een latex allergie kunnen Nitril en Vinyl handschoenen een goed alternatief zijn voor latex.

Algemene eigenschappen van Latex handschoenen

  • Sluit aan als een tweede huid, je merkt nauwelijks dat je latex handschoenen draagt.
  • Biedt een hoge aanrakingsgevoeligheid, bij werkzaamheden waarbij nauwkeurig voelen van oppervlaktes van belang is presteert latex uitstekend.
  • Geschikt voor langdurig gebruik, latex ademt zeer goed waarmee het voor langere periodes achtereen gebruikt kan worden.
  • De latex handschoen kan gebruikt worden bij hoge risico situaties waarbij er een gerede kans bestaat voor besmetting of infectie.
  • Latex handschoenen bieden een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.
  • Indien licht gepoederd zijn ze eenvoudig aan te trekken zonder frictie.
  • Uit milieu oogpunt scoren latex handschoenen erg goed omdat ze biologisch afbreekbaar zijn.

Kies voor Latex handschoenen

Latex handschoenen zijn de standaard keuze in situaties waar de gebruiker geen last heeft van allergische reacties. Deze reacties kunnen ontstaan omdat de natuurlijke samenstelling op basis van eiwitten bij sommige mensen tot irritatie zal leiden. Ook wanneer er met organische materialen gewerkt wordt kan er gekozen worden voor andere materialen. Wanneer optimale gevoeligheid en een langdurig gebruik de voornaamste eisen zijn is de latex handschoen de standaard keuze. Het is raadzaam om daarnaast altijd een alternatief te bieden voor mensen die wel allergische reacties vertonen.