Bezoekersjassen

Wanneer gasten een rondleiding krijgen in een fabriek, cleanroom of een andere locatie waar zo min mogelijk vuil van buiten mag komen is een wegwerp bezoekersjas onmisbaar. Naast de bescherming voor de locatie is een bezoekersjas uiteraard ook een middel om de kleding van de gasten te beschermen. Er zijn verschillende soorten bezoekersjassen met verschillende toepassingen. De meeste disposable bezoekersjassen worden gemaakt van polyetheleen of polypropyleen.

Een bezoekersjas mag ook comfort bieden

De termen bezoekersjas en laboratoriumjas worden vaak door elkaar gebruikt. Wanneer we spreken van een bezoekersjas is dit een wegwerp artikel dat gemaakt is voor kortstondig gebruik. Het zijn geen slijtvaste jassen, de maten zijn ruim en voor algemeen gebruik. Ook is de pasvorm zo gemaakt dat het over de reguliere kleding past. Door gebruik te maken van drukknopen is het eenvoudig deze jassen aan te trekken en weer uit te trekken.

Verschillende modellen en toepassingen

Er zijn bezoekersjassen met en zonder steekzakken. Ten eerste zijn de dunne jassen niet gemaakt om in te “hangen” met de armen, of om zware objecten in de zak te steken. Bezoekersjassen zonder zakken voorkomen ook dat er niet per ongeluk voorwerpen in en uit de locatie worden meegenomen. Hoewel jassen met ritsen mogelijk zijn worden wegwerp jassen meestal voorzien van drukknopen. Die werken altijd en zijn kosteneffectief.

Bescherming voor de locatie, minder voor de bezoeker

De primaire functie van bezoekersjassen is het weren van vuil, stof en andere ongewenste zaken op de werkvloer. Bescherming van kleding komt op de tweede plaats, een polyetheleen bezoekersjas is waterdicht en kan de kleding beschermen tegen vaste stoffen en vloeistoffen die niet bijtend of giftig zijn. De polypropyleen bezoekersjas is door het non-woven materiaal niet waterdicht maar ademt wel goed. Het hangt daarmee van de toepassing af welk type en welk materiaal het beste past bij de situatie. Er is ook een bezoekersjas met capuchon verkrijgbaar.

De dikte van een bezoekersjas of onderzoeksjas wordt uitgedrukt in de mu eenheid. Een bezoekersjas van 20 mu is lichter maar minder sterk, 60 mu is zwaarder maar duurzamer. De condities op de locatie bepalen welke jas het meest geschikt is